کد خبر: ۳۳۸۱۰
۱۵:۱۲ -۲۳ شهريور ۱۴۰۰

آیا دولت سیزدهم به مذاکرات وین می‌پیوندند؟

استاد دانشگاه و کارشناس اقتصاد سیاسی در گفتگویی به بررسی احتمال حضور ایران در مذاکرات وین با روی کار آمدن دولت سیزدهم پرداخت.

آیا دولت سیزدهم به مذاکرات وین می‌پیوندند؟

نشان تجارت - علیرضا سلطانی در پاسخ به اینکه آیا می‌توان انتظار داشت که مذاکرات وین در آینده نزدیک از سر گرفته شود گفت: من پیش بینی می‌کنم با توجه به شرایط اقتصادی و همچنین تحرکاتی که طرفین مذاکره در هفته‌های اخیر داشته اند، مذاکرات وین به زودی آغاز شود. به نظر من تحرکات خوبی برای زمینه سازی آغاز مذاکرات صورت گرفته که گفتگو‌های تلفنی رئیس جمهورجدید با رئیس جمهور فرانسه، مذاکرات تلفنی وزیرجدید امور خارجه با وزرای خارجه آلمان، فرانسه، اتریش نشانه‌های خوبی در این زمینه است. در صورتیکه مذاکرات هم آغاز شود به نظر می‌رسد زود به نتیجه برسد و ما شاهد لغو تحریم‌های اساسی باشیم.

البته در این زمینه خطری که وجود دارد این است که دولت و تیم سیاست خارجی دچار یک خطای محاسباتی بزرگ شود. این خطای محاسباتی که زمزمه آن در برخی محافل شنیده می‌شود می‌تواند روند مذکرات را معکوس کرده و زمینه توقف جدی آن را فراهم کند.

وی در پاسخ به اینکه این خطای محاسباتی شامل چه مواردی است گفت: این خطای محاسباتی ناشی از تلقی اشتباه مبتنی بر افزایش فروش نفت ایران است که از زمان روی کار آمدن دولت بایدن در حال افزایش است. بله حساسیت آمریکا نسبت به فروش نفت ایران کاهش یافته و ایران در حال حاضر بیش از ۱.۵ میلیون بشکه نفت صادر می‌کند، اما واقعیت این است که اولا منابع درآمدی حاصل از فروش نفت به صورت عادی به کشور بر نمی‌گردد و عموما بخشی صرف تامین دارو و واکسن می‌شود یعنی اینکه تحریم بانکی که وجه دوم تحریم‌های آمریکا و چه بسا مهمتر از تحریم فروش نفت است، همچنان با قدرت در حال اجراست و ثانیا، اگر مذاکرات هسته‌ای به نتیجه لازم یعنی احیای برجام نرسد، مجددا تحریم‌های فروش نفت هم برقرار می‌شود و چه بسا با بازگشت تحریم‌های شورای امنیت، جدی‌تر و سخت‌تر شود؛ لذا هشدار می‌دهم که به شرایط ناپایدار و نیم بند کنونی فروش نفت، دولت و تیم سیاست خارجی مطمئن نباشد و واقعیات را به صورت جامع ببینند تا به نتیجه مطلوب برسند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار
گوناگون